Therapie Zaandam

Concreet en doelgericht

Kenmerkend aan de therapie de wisselwerking tussen cliënt en psycholoog. Je bent nauw betrokken bij het vaststellen van de doelen en met regelmaat wordt er naar de voortgang van het proces gekeken en waar nodig bijgestuurd. De doelen die worden vastgesteld zijn concreet, duidelijk en haalbaar.

In de behandeling wordt vaak gebruik gemaakt van een combinatie van behandeltechnieken, waaronder vaak cognitieve gedragstherapie. Indien je benieuwd bent naar de behandeltechnieken per behandelaar kun je een kijkje nemen bij de persoonlijke profielen op Psychologen Nederland.

Wat is cognitieve gedragstherapie?

Cognitief betekent ‘gedachten’ en gedrag natuurlijk ‘hoe je je gedraagt’. Veel klachten vinden hun oorsprong in gedachten die je gedrag bepalen. Maar veel van die gedachtenkronkels kloppen eigenlijk helemaal niet. Om er achter te komen welke gedachten veel beter passen (en die je meteen helpen in jouw situatie) ga je zelf op onderzoek. Je komt er proefondervindelijk achter wat er zou gebeuren als je de dingen eens anders deed. Is het wel zo eng? Voelt het wel zo raar? Reageren ze wel zo anders? En hoe voelt het voor jou?

Wat voor klachten?

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht bij Psychologen Zaandam. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Klik één van de volgende links:

Wil je meer weten over Therapie in Zaandam? Bel of mail Therapie Zaandam voor een afspraak.